martes, 20 de enero de 2009

Cuina lyonesa

Lyon es famosa per la seua gastronomia, de la que podem destacar, sobretot, el "Kebab". El Kebab es pot prendre en salsa Harisa, mayonesa, sauce blanche, ketchup,... i es sol acompanyar en creilles fregides (pommes frites) i Coca-Cola, encara que els lyonesos (lyonnais), puguen obtar, de tant en tant, per mejar-ho acompanyat de Fanta, o Ice Tea. Si t' ha agradat el Kebab, es la costum eructar molt fort per a que tot el mon sapia que t'ha sentat be la salsa harisa.

Ara que ho pense, me sorpren que alguns messos els lyonesos no menjen Kebab durant el dia, esperen a la nit. Ara mateix no se molt be per qué, pero crec que es pel Ramadan, o algo aixina. De totes maneres, no estic molt segur i no se a qui pregunta-li, perque els francesos que veig en el tamvia i en el metro no parlen molt be frances, encara que dominen atres llengües com l'arap. el turc o l'irani.

No hay comentarios:

Publicar un comentario