viernes, 9 de mayo de 2014

Una Agencia Tributaria Valenciana

Durant els 8 anys que durà el Govern Zapatero, la Generalitat Valenciana va patir una marginacio pressupostaria important. Els valencians pagavem imposts a Madrit i, com aci el govern era d´un atre color politic, ZP boicotejà als valencians, deixant-nos sense inversions. Els diners anaven primer a Andalucia, Extremadura (a on el PSOE te un important banc de vot cautiu) o a Catalunya, a on manava el tripartit. El PP va fer bandera electoral de l´agravi de ZP a Valencia, i en este victimisme  Rajoy va conseguir molts vots de terres valencianes, en les eleccions de 2011.

¿Problema solucionat? No.  S´ha vist que Rajoy es igual de letal per als interessos valencians que Zapatero.  L´autonomia valenciana continua deixant de rebre 6.000 millons d´euros cada any lo que fa que la Generalitat Valenciana tinga problemes de cash-flow des de 2006, traduit-se en que no s´ha pogut pagar a temps a molts proveedors i empreses valencians, que han tengut que tancar per falta de pago de la Generalitat. En conseqüencia, un 29% dels valencians estàn en la cua de l´Inem.

Per tant, que el partit que mana en Madrit siga el mateix partit que mana en Valencia no es garantía de res. L´unica solucio efectiva es la creacio d´una Agencia Tributaria Valenciana propia que recapte directement els impots dels valencians com fa, des de decades, el Regne de Navarra.  

Esta es una de les propostes claus d´Accio Nacionalista Valenciana. Valencia tambe es un regne secular, tenim una llengua, una identitat i una historia propia. Economicament, tenim una estructura i interessos pareguts als de les regions del nort d´Italia o Franca. Tenim una agricultura productiva de gran calitat (que hem de protegir), turisme,  una industria mija familiar de vocacio exportadora, i una mentalitat agil i oberta al mon. Una economia molt diferent al model economic que propon el PSOE en Andalucia:  L´economia del subsidi, o el model de comportament de Rajoy: No fer res, a vore si les coses canvien per si soles.


En una Agencia Tributaria Valenciana propia, la Generalitat Valenciana te sentit i el poder valencià es fa realitat. Una Agencia Tributaria Valencia que rebaixe els imposts a empreses i autonoms, estimulant la creacio de faena en beneficis fiscals, i que ajude realment als exportadors, fomentant ademes la recuperacio dels bancs i caixes valencianes. D’esta manera, Valencia pot tornar al seu segle d´Or convertint-nos en una potencia economica del mediterraneu, sense hipoteques externes. En ACCIONV, creguem en esta idea, i la volem aplicar a partir de 2015, quan estigam en les Corts Valencianes.

No hay comentarios:

Publicar un comentario