sábado, 17 de mayo de 2014

La Generalitat Valenciana vol saber si eres valencià o espanyol,…

  
Estos dies el vicepresident del Consell, José Ciscar,  ha presentat una enquesta que ha fet -en els diners de tots- la Generalitat Valenciana per a estudiar qué pensa, i qué senten els ciutadans valencians. El resultat es pot trobar aci

Sentiment de valenciania

Una de les preguntes interessants es la 24… ¿Diría Vd., que personalmente, se siente?

Entre els que se senten unicament valencians i els que se senten mes valencians que espanyols, sumem un 9’3% del total de ciutadans, practicament 500.000 valencians.
El 58’9% son tan valencians com espanyols. Si els preguntarem que si se senten europeus, tambe dirien que sí, i ademes tindrien rao, perque els valencians son ciutadans europeus. Per tant, quadren estos numeros en la recent enquesta de la Cadena Ser, en la que un 17% de la poblacio se sentia nacionalista valenciana.

Crec que este punt es molt important per al valencianisme politic  Necessitem centrar-nos en el nostre votant mes fidel, el que es pot implicar mes i movilisar-se en estos moments en els que l´abstencio es tan important.

Per a superar la barrera del 5%, necessitem 115mils vots, i ser una forca politica clau en les Corts Valencianes, Per tant, si nos centrem en el 9’3% dels valencians, i ademes podem atraure al 10-20% dels grup que se sent tan valencià com espanyol, podriem arribar a un target objectiu que es troba entre el 15% i el 20% de tota la poblacio. Una minoria prou important, sobre tot de cara a 2015, a on el PP i PSPV estaràn mes debils que mai, i ningu tindra majoria absoluta.

Un atre tema que no podem deixar de considerar es que estos numeros son per a les 3 provincies, incloent Alacant, zones com Requena, Utiel, o nucleus d´inmigracio com Torrent o Mislata…. Per tant, el sentiment netament valencià o mes valencià que espanyol, es mes fort encara en les comarques centrals, la Ribera o l´Horta  Nort de Valencia a on, si discretisarem estos numeros per poblacions, voriem que este sentiment es dispararia al 20-30%. De fet Unio Valenciana era la segon força política en 1987 en Valencia capital.

Finançacio

Un atre assunt que es pregunta en l´enquesta es la finançacio autonomica. Els cervells del marketing electoral d´Albert Fabra volen coneixer quina es la percepcio dels valencians sobre este tema.
Al preguntar en el carrer si el ciutadà pensa que Valencia està infrafinanciada. Un 8’5% està al 100% d´acort en esta afirmacio, i fins a un 30% dels valencians enquestes están molt d´acort en este punt. Quan pregunten si s´ha de crear un problema valencià per a forcar a l´Estat i obtindre una millor financiacio, un 10% està al 100% d´acort, mentres que fins a un 27% està molt d´acort en forçar a l´Estat per a que la finançacio valenciana siga mes justa.
¿Que millor manera de forçar a Espanya per a obtindre mes finançacio, que tindre un partit nacionaliste en les Corts Valencians en 2015, i un diputat en Madrit en 2016?
Per tant, la nostra lluita per tindre un Concert Fiscal en Espanya i articular una Agencia Tributaria Valenciana propia ha de ser junt al sentiment de valenciania, prioritaris en les nostres campanyes i discurs politic. 

Llengua valenciana

 Al Consell tambe li interessa la Llengua valenciana. Vullc dir, li interessa saber qué pensem els valencians d´este tema. Perque a Fabra el valencià, per no interessar-li, no li interessa ni parlar-ho. A pesar dels 30 anys d´adoctrinament catalaniste en les escoles, de la fonda castellanisacio, i de l´immigracio…la majoria dels valencians diuen que el valencià es una llengua diferent del català. Tambe podem constatar que el PP ha sabut tapar molt be la polemica de la AVLl, i que la gent no llig els diaris, perque mes d’un 70% respon que no s´ha enterat de res. Moltes vegades, qui treballa en comunicacio, ademes de treballar per a que ixquen temes, tambe treballen per a que algunes coses no apareguen.
Este es un atre punt clau: La Llengua valenciana i les normes d´El Puig. Qui diga que el valencianisme no ven, o es molt miop, o te interes en que el valencianime politic no progrese.

Economia, sanitat, educacio, desocupacio,…


En tot cas, els temes que mes preocupen als valencians son Economia, Sanitat, Corrupcio Politica, Educacio i Paro….ademes dels problemes particulars en clau municipal, evidentment.
Si sabem explicar be que en un Concert Fiscal i una Agencia Tributaria Valenciana propia, podriem baixar els imposts, reactivar l´economia valenciana, crear mes llocs de treball, i donar una millor  sanitat i educacio, no es extrany entendre que fins als que es senten mes espanyols que valencians votarien un partit nacionaliste valencià. Perque al final de la pelicula, viuen i treballen en Valencia, i si tenim qui solucione els problemes de Valencia i millore les seues condicions de vida de tots, inclus els immigrants nacionalisats votarien valencianiste. Es un argument molt fort i diferenciador que podem utilisar al nostre favor.

Corrupcio Politica

 L´atre tema que preocupa es la corrupcio i l´enchufisme. Canviar a tota una societat i educar-la en valors com que qui treballa millor i te mes merits, es qui ha de dirigir la societat es dificil. Pensem que lo normal es enchufar o afavorir a amics o familiars. I es una llastima.
Pero sí que pense en un sistema electoral de llistes obertes, en el que els ciutadans poden votar directament als seus candidats, s´afavorix a que els mes valorats pels ciudatans nos representen, i no els triats a dit pel poder, com passa fins ara. Igualment, llevar la barrera del 5%, impedix el bipartidisme i fomenta la pluralitat.

Conclusio

 Podem fer-ho,  som un poble diferenciat, i ho farem sense entrar en radicalismes ni exclusions. Treballant de veres, coordinats, i si els que no aporten res, deixen de voler acaparar un moviment que els ve gran. Representar a 500.000 de persones es una gran responsabilitat. Podem assegurar mes de 80 regidors en els pobles i ciutats valencianes, esperem que dos o tres d´estos regidors siguen en Valencia capital, i que siga possible trencar la barrera del 5% en les Corts Valencianes, per a en 2016 tindre la força necessaria per a enviar 1 diputat en Madrit.


Crec que si.

No hay comentarios:

Publicar un comentario