viernes, 2 de mayo de 2014

En defensa de l'autonomia valenciana

Existix en Espanya un problema en el deficit de l´Administracio Publica, agotament del model economic, desocupacio, desmantellament industrial, cost inassumible de l´energia,…. La solucio de Montoro per afrontar el pago de la deuda no es un atre que fregir en imposts a la classe mija i les empreses. Per contra, no se percibix que els servicis publics estiguen en correspondecia en el seu cost –els ciutadans pensen (en rao) que una part de lo que paguen en imposts es pert en corrupcio i despilfarro.

Davant d´esta situacio de crisis , i al mostrar-se que els recursos economics disponibles per l´Administracio han minvat, el nou acort dels politics de Madrit i Barcelona ha segut  llimitar economicament a la nostra autonomia valenciana, regne secular, marginant-nos de la reparticio dels Pressuposts Generals de l´Estat, ofegant economicament a la Generalitat, deixant-la sense diners per a pagar a proveedors.  

En este context de crisis, i aprofitant la conjuntura, el centralisme madrileny ha tornat. La solucio de Rosa Diez o Vidal Quadras (persones que porten vivint de la politica mes de 30 anys….) es eliminar les autonomies, recentralisar l´administracio i deixar unicament dos autonomies: Euskadi i Catalunya.  Esta solucio del centralisme madrileny, en concessions per a Barcelona i el Pais Vasc, es nefasta per a Valencia.
Des de la derogacio dels Furs del Regne de Valencia,  el centralisme madrileny  i els pactes subterraneus castellano-catalans, han llastrat el desenrroll economic valencià. El centralisme s´ha demostrat inutil per a resoldre els problemas valencians. Eixemples sonats son el Plan Sur de Valencia, durant el franquisme, que pagarem integrament els valencians. Igualment, el Parc Central  o l´Acces Nort al Port, els dos competencies de Madrit, es troben paralisats des de fa mes de 25 anys. ¿Aixo es eficiencia de l´Administracio Central?

Els centralistes es fan creus perque Espanya tinga 17 governs autonomics. Diuen que es inviable i no gestionable. Afirmen que  multiplica la corrupcio per 17. ¿Volen dir que la corrupcio ha de permetre's a soles en un Govern en Madrit… com tota la vida? Suponc  que per ad ells Suissa, un pais de 8 millons de persones i dividit en 26 cantons confederats independents , en 4 llengües oficials, es el zenit de l´ineficacia i la corrupcio politica, ¿no?

El Tribunal de les Aigües, en mes de 1000 anys d´historia, tambe seria per als centralistes ineficaç. ¿Deixem els temes dels regants en mans d´un jujat madrileny, que no sapia qué es el regadiu?


En ACCIONV creguem firmement en l´Autonomia Valenciana com unica forma de govern eficaç i proxim al ciutadà. Aixo si, gestionada pels valencians. Pero no nos quedem ahi, afirmem que l'autonomia no sera plena fins a no tindre una Agencia Tributaria Valenciana que entenga l'economia valenciana i la nostra manera de fer riquea, reduint imposts i racionalisant el gasto. Unicament aixina, gestionant des de Valencia els nostres imposts podrem tornar a ser el territorio mes ric del mediterraneu. Tenim tot per a ser-ho, simplement hem lliberar-nos dels politics que miren cap a Madrit o Barcelona.

No hay comentarios:

Publicar un comentario