viernes, 14 de agosto de 2015

El Conseller Vicent Marzà es fill del PP

Esta semana s´han fet publiques unes declaracions del Conseller d´Educacio Vicent Marzà, 32 anys i portaveu del BLOC-Compromis per Castello, en la que defenia el proyecte imperialiste dels Paisos Catalans i l´anexio dels valencians ad este fantasmagoric proyecte, si triumfava el Si en el proces d´independencia catalana. "Sense Valencia, no n´hi ha independencia", diu l´home que va a administrar els 4.000 millons d´euros de presupost de la Conselleria d´Educacio.

Estes declaracions son preocupants, pero no estranyen, perque Vicent Marzà es producte d´una politica llingüistica i educativa que va iniciar Cispriano Ciscar (PSOE) en 1983, que va continuar el PP quan arribà al poder fa 20 anys, i que arribà al zenit en la creacio de l´Academia Valenciana de la Llengua (¿de quina llengua?) despuix d´un pacte Aznar-Pujol en 1996.

Vicent Marzà naixque precisament en 1983, any en que el PSOE eliminà les Normes d´El Puig del sistema educatiu (fins ad eixe moment foren oficials i en les Normes d´El Puig es redactà l´Estatut d´Autonomia Valencià). 12 anys tenia Vicent Marzà quan el PP arrivà al govern, i va complir la majoria d´etat, els 18 anys, quan el PP oficialisà les catalanes normes fabrianes (les de Pompeu Fabra) per mig de la AVLl, i que en Valencia eufemisticament volen rebatejar-les com Normes de Castello.

El Conseller Marzà es, per tant, fill de la politica llingüistica del Partit Popular, i que haja arribar al poder es gracies a la corrupcio, la mala gestio i l´inutilitat dels dirigents populars. Si no,...¿Com es possible que un catalaniste com Marzà arribe al poder junt als seus correligionaris de Compromis?

El Partit Popular va entregar la Conselleria d´Educacio i Canal 9 als sector catalaniste, eixe 2% de la poblacio valenciana que es senten indisimuladament catalans, per a contentar a Jordi Pujol i CiU, que era el suport de JM Aznar en Madrit. Els jovens estudiants valencians han creixut sentint parlar catala en TV3 i Canal9, i tinguerem que adependre en l´escola una llengua que no era la nostra, en un lexic i una ortografia catalana, al temps que nos intimidaven en no passar de curs si no acceptaven les imposicions catalanistes, i nos animaven a corregir als nostres pares i yayos, quan parlaven en valencià, ya que nos digueren que ells parlaven incorrectament per ser analfabets i carents de cultura. Lo valencià era incorrecte, i lo catala era intelectual i pur. Molt similar ad eixe idees fascistes del franquisme quan volien impondre la llengua castellana per damunt del valencià, dient que el castellà era una llengua oficial, i el valencià, un dialecte de llauradors. 

PP i Ciutadans han demanat el cese del Conseller Marzà, i la seua sustitucio per algu "menys radical". ¿Que pretenen PP i Ciutadans? ¿Que el Conseller d´Educacio siga menys explicit? ¿Que no parle de Paisos Catalans ni de catala, utilisant eufemismes com la comunitat, el nostre territori, o la nostra llengua per a que a poc a poc, el proces de sustitucio llingüistica siga un exit en la proxima generacio, sense dir obertament que estàn fent? ¿Es aixo lo que volen? No, per favor, Vicent Marzà, parla clar, continua, per favor. Deixeu al chiquet expressar-se. 

El cami iniciat en 1962 per Joan Fuster, pare ideologic de Compromis-Bloc, i de dirigents populars com Camps, Fernando Villalonga o Gonzalez-Pons, i completament assumit per Carolina Punset i el PSOE ya donat els seus fruits, a nivell educatiu i cultural es evident. El 90% de la poblacio no coneix les Normes d´El Puig, ni lo que son l´Institut d´Estudis Valencians o la Real Academia de Cultura Valenciana. A nivell economic, la Caixa i el Banc Sabadell son propietaris del Banc de Valencia i la CAM, i a nivell politic Compromis governa Valencia.

La miopia del Partit Popular i Ciutadans en este tema es desesperant. El silenci dels mijons de comunicacio atronador, i la manca d´arguments intelectuals, historics i llingüistics del poble valencià, la gran victoria d´este sistema creat per a despersonalisar Valencia. Catalans uns, castellans uns atres. Valencians ningu. Ni el nom nos queda: Simplement som "la Comunitat" o "Levante", per a no ofendre en Alacant, diuen....

El poble valencià ha patit molt economicament des de 2007, ademes. La crisis ha afectat molt durament a la nostra economia, a nivell privat. S´ha desmantellat industria, comerç, i molts jovens han tengut que viajar fora de la terreta per a treballar. Mai en la vida, el valencià ha tengut que emigrar per a treballar. Hui en dia, els jovens han de fer-ho. Patim una pressio fiscal 2 punts mes alta que la que apliquen en l´autonomia de Madrit per eixemple, i a pesar de tindre la renta per capita inferior a la mija espanyola, paguem 6.000 millons d´euros a l´Estat, quan pel principi de Solidatitat entre autonomies, hauriem de rebre. 

La perdua de personalitat, la despersonalisacio dels valencians, i la criminalisacio que es fa d´este poble tenen un impacte directe sobre la nostra auto estima com a poble i la nostra capacitat per a organisar-nos politicament i reclamar lo que es nostre, politica, economica o culturalment. Si no som res...¿A que tenim dret?

En este caos de valencianitat, el PP vol que oblidem o personem la seua corrupcio perque si no venen els catalans de Compromis. Per atra banda tenim a Compromis que vol que oblidem el seu pancatalanisme, perque si no tornaràn a governar els corruptes del PP.

Pero no, ni uns ni els atres. Hem de recuperar l´orgull de ser valencians, hem de reorganisar-nos. Tenim que treballar, documentar-nos, recuperar el discurs i reconstruir el valencianisme politic, per a que Som Valencians governe pronte la Generalitat Valenciana. Som els unics que nos prenem en serio ad esta terra. Som els unics que poden eixir d´esta crisis d´identitat i paralisis economica. I sabem que tenim que revalencianisar l´educacio. Un poble que coneix la llengua valenciana, la seua historia, i està orgullos d´ella, podrà creixer i sabrà a on vol arribar. Si no, Valencia deixarà d´existir.


No hay comentarios:

Publicar un comentario