domingo, 21 de diciembre de 2014

Valencia es esclava, perque els valencians nos deixem manar

@Jaume_Hurtado

¿Per que Valencia te tan poc de pes en la politica espanyola? ¿Per que si som el 10% del PIB, el poder valencià no es fa notar? ¿Per que els politics de Madrit i Barcelona fan lo que volen en la nostra terra? ¿Per que la renta per capita valenciana està per baix de la mija? ¿Per que paguem mes imposts que ningu, pero en canvi, som els ultims en rebre inversions de l´Estat? ¿Per que el Govern de la Generalitat Valenciana no es mes que una administracio mes al servici de la corrupcio de partit i del centralisme, sense apostar pel benestar dels ciutadans i l´autonomia valenciana? ¿Per que s´ensenya catala en les escoles? ¿Per que existix la AVLl? ¿Per que Canal 9 era un rollo i un instrument de manipulacio al servici del poder?

Fa uns anys me contaven una historia emocionant, que ocorregue en Algeria. Es l´historia de la victoria de societat civil. En 1991, els islamistes del FIS guanyaren les eleccions, i s´inicià una cruenta guerra civil, a on moriren mes de 100.000 persones.

Un dia, en aquella epoca,  els islamistes varen emetre una fatwa. Castigarien, inclus en pena de mort, a les dones que no portaren el vel islamic,el hijab. Feya semanes, havien amenaçat de mort als estrangers, i els estrangers deixaren el pais.

Sorprenentment, les dones algerines digueren NO. Una manifestacio expontanea pels carrers d´Alger desafiava als islamistes. Les dones que no volien portar el hijab, i que manifestaven la seua religiositat en els seus actes pero no en la seua indumentaria ixqueren al carrer. Les dones que si que ho portaven, se´l llevaren, en mostra de solidaritat. “Aci estem. Totes unides. Mateu-nos. Mateu a les vostres mares, a les vostres dones, a les vostres germanes i filles. Aci estem. No tenim por”. Chillaven i desafiaven.

La fatwa fon derogada. Les dones algerines guanyaren la seua llibertat.

Els valencians som esclaus, perque escoltem a qui nos mana, i li obeïm.

Es possible canviar les coses, organisant-se, anant a les eleccions i votant partits valencians, enviant un mensage clar: SOM VALENCIANS. Som lliures, i volem aspirar a tot. ¿Tan dificil es canviar el chip?

Tenim una llengua i una historia milenaria. ¿Per que han d´estudiar els nostres chiquets en Catala? ¿Per que? ¿Per que callem? ¿Per a que el chiquet/a aprove? ¿I si suspenem tots junts, agarrats de la ma? ¿Que faria el fascisme catala que utilisa l´escola per a sustituir la nostra cultura i impondre la seua?

Podem canviar les coses, des de la politica, pero si primer la societat civil no actua, mai podrem ser lliures.

Els valencians hem d´exigir que els diners dels nostres imposts es queden en casa, per a fer inversions en la nostra autonomia. No volem continuar sent una colonia fiscal de Madrit. Si no tenim poder politic, no hauriem de pagar imposts. Sigam valencians, no subdits. Si volem ser valencians, podem.


No hay comentarios:

Publicar un comentario