sábado, 2 de junio de 2012

Els valencians paguem, pero no manem

Desde segles, Madrit es la pancha d´Espanya, que tot s´ho menja. Ha costat molts diners convertir una chicoteta villa, en una capital de mes de 3 millions de persones, i un area metropolitana de mes de 6. La tercera d´Europa.

Ahi s´han anant instalant bancs, un mega aeroport, un metro que paguem entre tots, els mijos de comunicacio i les empreses espanyoles multinacionals que dominen el mercat espanyol i americà. En l´impuls politic d´un model politic centraliste que tot ho vol concentrar i dominar des de Madrit.

Eixe model politic mos furta els diners via imposts. Primer mos carreguen d´imposts i retencions fiscals. Despres administren estos diners des de Madrit, i mos tornen una part d´eixos diners que mos han llevat, i ad aixo li diuen eufemisticament: "Inversión del Estado".

Les almoines que mos donen (en els nostres diners) es celebren com si foren vitories pels politics locals de PP i PSOE: "Hemos conseguido para Valencia, tal o cual inversión". Titulars en prensa, banda de musica i festa.

Aixina any raere d´any, fuig el nostre capital. I, els valencians, continuem creant riquea, que se´n va a Madrit i no torna.

Hem alimentat Madrit des de fa sigles, i ara diuen que el problema de la ruina de l´Estat espanyol, son...¿les autonomies? Des de Madrit mos bombardegen en els seus mijos de comunicacio en eixe leit motiv. L´orige de la crisis son las autonomías...autonomias malas, muy malas. Com un mantra.

I al mateix temps, des de Madrit, el govern li  talla l´aixeta de capital a les autonomies, que no poden atendre els seus gasts de funcionament. I s´endeuten. S´apressuren a convencer-mos que les autonomies son roines perque s´endeuten.

En realitat, les autonomies son el govern que està mes prop del poble. El mes accesible. I per aixo, les volen llevar i retallar. Per a governar des de llunt, des de Madrit, des d´una atalaya misteriosa, i concentrar el poder sense que pugam decidir res.

Aci, qui paga, no mana. Els valencians paguem, pero no manem.

Els valencians produim, exportem i paguem imposts. Hem de tindre, ademes, un partit nacionaliste fort, per a manar i tindre un verdader PODER VALENCIÀ, per a desfer esta situacio que ofega la nostra economia.

No hay comentarios:

Publicar un comentario