viernes, 13 de septiembre de 2013

¿Als valencians mos ixen els conters? Necessitem un concert fiscal

Recentment, la Generalitat Valenciana ha eixit a dir que "a soles" tenen un deute de 5,584 millons d´euros, que s´ha reduit les perdues en un 16%, i que "unicament" tenen pendents 4,931 millons d´euros per pagar a proveedors....¡OLE!. Ya estem tots mes tranquils. Lo que passa es que en qualsevol empresa, si li diguem al jefe, o als accionistes que hem perdut encara que siguen 1.000 euros, que ha segut per una mala gestio, i damunt que no sabem com corregir la situacio,....segurament mos tiren al carrer ipso facto.

Pero la Generalitat Valenciana  is different.

I l´oposicio tambe. Perque ni PSPV ni Compromis, ni EU han demanat la dimissio del Conseller que ha donat estes "bones" noticies. Unicament han criticat la celebracio en Valencia de la Formula 1, i han demanat explicacions en cara de estar molt disgustats, en molta indignacio per tot aço,.....clar, l´oposicio, i sobretot Compromis s´oponen a la Formula 1 en Valencia, perque es la competencia de la Formula 1 en Barcelona.  ¿Formula 1 en Valencia? ¡¡¡No, no i no!!! ¿Que Valencia tinga protagonisme internacional un fi de semana? ...¡¡Aixo no pot ser!! (diuen els chics de Compromis)

Bo, en qualsevol cas, l´informacio del Conseller no es pot donar aixina. S´hauria de donar en temps real, en patrocini d´una empresa de rellonges i cronometros. Perque, a vore...si la Generalitat del PP pert a l´any 5.584 millons d´euros, aixo vol dir que... ¡¡¡La Generalitat Valenciana pert 10.654 euros per minut!! Entonces,...en el moment que ix el Conseller a donar l´informacio economica, com la roda de prensa dura mes 1 hora, el deute acumulat ya es de 637.442 euros MES QUE QUAN ESCOMENÇÀ A PARLAR....¿Aixo no es super greu? Senyors, estem parlant de mes de 100 millons de pesetes que pert la Generalitat Valenciana per hora. I ningu dimitix.

Pero un atra reflexio, des d´un atre punt de vista. Segons els estudis economics als que te access Accio Nacionalista Valenciana, la diferencia entre lo que ingressem a l´Estat en concepte d´imposts, menys lo que l´Estat transferix a la Generalitat Valenciana, tenint en conte les inversions directes de l´Estat, es a dir, el deficit entre lo que paguem i lo que mos tornen... Es de uns 6.000 millons d´euros.

¡Quina casuailitat! Si ingressarem els 6.000 millons d´euros que es queda Madrit i distribuix per tota Espanya per a pagar les festes de les atres autonomies (estic pensant en els EREs o el PER d´Andalucia, els diners que es gasta el Govern de Artur Mas en la Formula 1 en Montmelo i en subvencionar al lobby pancatalanisme en Valencia, o en la celebracio de les orgies interruptis preMadrit 2020) la Generalitat Valenciana, a pesar de lo mal que ho fan, no tindria deficit, sino superavit.

 


Per tant, pareix que està mes que clar. Valencia necessita un concert fiscal paregut al que tenen en el Regne de Navarra. Aixina els diners dels nostres imposts, es quedarien en casa i es podriem invertir en Valencia. I en lloc de morir-mos de la vergonya,... estariem orgullosos de ser valencians.

I un atra observacio. Si la Generalitat Valenciana gestionara directament els diners dels imposts dels valencians, ademes de tindre superavit, els proveedors de la Generalitat cobrarien. I cobrarien en total, vora 5.000 millons d´euros, que ara tenen retinguts en pagares i paper en el banc sense poder cobrar. Seriem liders economics, pero lo dit: Necessitem que els imposts dels valencians siguen per a inversions en Valencia.

No hay comentarios:

Publicar un comentario