lunes, 21 de enero de 2013

EL GOVERN D´ESPANYA LI REGALA EL BANC DE VALENCIA A LA CATALANA CAIXABANC


El Govern d´Espanya li ha regalat el Banc de Valencia als catalans de Caixabanc (La Caixa). D´esta manera, Isidre Fainé, president de LaCaixa passa a dominar el Banc de Valencia.

Els 47.000 accionistes valencians paguen el pato

En novembre de 2011, el Banc d´Espanya decidi intervindre el Banco de Valencia per un supost  forat de 1000 millons d´euros. A partir d´este moment, fon el FROB qui començà a comandar el Banco en Antonio Iturriaga i Margarita Reyes com principals gestors. Es feu una operacio acordeo i el FROB es quedà en el 90% del capital del Banc Valencia, mentres que els accionistes varen vore reduit el valor nominal de les seues accions a 20 centims d´euro. Fa dos anys, les accions estaven en un valor de vora 5 euros, pero el maxim historic era de mes de 10 euros.

Necessitats de capital

La consultora Olyver Wyman, despres d´una auditoria dels conters del Banc de Valencia, estimà que les necessitats de capital en el pijor dels escenaris era de 3.462 millons d’euros. Aixo no vol dir que el Banc de Valencia necessitara 3.462 millons d´euros. Era un test,  que estimava a futur, en cas de que tots els credits concedits pel Banc als seus clients foren tots fallits, o siga una hecatombe económica.

Un any i dos messos mes tart, el FROB traspasà al SEREB actius “dubtosos o toxics” del Banc de Valencia per un valor de 6.000 millons (o siga Banc de Valencia quedaria net), i poc despres inyecten 4.500 millons d´euros mes.

La sospita

No s´ha de fer un geni de les matematiques per a saber que si en el pijor dels escenaris, el Banc de Valencia necessitava 3462 millons d´euros en un hipotetic cas de hecatombe financiera (que no te per que pasar), i si s´inyecten 4.500 millons d´euros al Banc de Valencia (quan ya es propietat de la Caixa) estem davant d´un regal de milllons i millons d´euros per a laCaixa, segurament perque laCaixa tambe està en problemes economics i s´estan amagant este fet darrere del Banc de Valencia.

¿Que hem perdut els valencians?

De moment, es tancaràn el 90% de les sucursals del Banc de Valencia, i vora 1000 treballadors se´n aniran al carrer.

Els accionistes han perdut casi la totalitat dels seus diners.

Algunes families valencianes importants: Lladro, Noguera,Boluda, Girona, i empresaris textils com Celestino Aznar, de la ceramica Porcelanosa, Torrecid,  etc…han perdut una fortuna, i molta influencia económica. Algunes d´estes families apoyaren el valencianisme politic.

Valencia ha perdut tota la seua influencia financiera, i les decissions economiques ya no es prenen en Valencia, tot ha passat a estar decidit en Madrit, Bilbao, i Barcelona.

El ciutada normal està donant-se conte que els bancs chicotets i mijans estan desapareguent, i s´estàn creant 4 o 5 megabancs que ho controlen tot. Es a dir, menos competencia i pijor condicions per als clients.

¿Que ha guanyat laCaixa?

Primer compra una marca emblematica: Banco de Valencia.

Despres del regal del Banc d´Espanya, laCaixa s´apunta fins  a 1.400 millons de ganancies al fer-se en el Banc de Valencia, segons el Confidencial.com

Tambe es fara en el control d´Aguas de Valencia, Bodegas Riojanas, i les inversions industrials del Banc de Valencia, parcs eolics, etc…

Ademes, laCaixa que a soles tenia un 9% de presencia en Valencia, adquirix la ret de sucursals i clients del Banc de Valencia, el sext banc mes important d´Espanya hasda a l´any passat.

La reaccio dels accionistes

Els accionistes s´ha organisat al voltant de la Plataforma proBanco de Valencia i s´està demanant que es declare nula la venda del Banc de Valencia a laCaixabanc.  L´operacio no ha segut transparent, i els dubtes legals existixen.

¿I si...?

¿I si en lloc de donar-li 4.500 millons d´euros a laCaixa per a sanejar Banc de Valencia, estos diners hagueran anat directament al Banc de Valencia i els seus accionistes? ¿Que ha fet laCaixa a banda de despedir treballadors, tancar sucursals, rebre els diners dels FROB i aportar al SEREB 6.000 millons en actius toxics?

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario